Bunaden min

En av tingene som gleder meg aller mest ved 17. mai, er å se så mange fine bunader vi har. Det er helt ærlig det vakreste jeg vet, og det er virkelig det kjæreste og fineste plagget jeg eier. Og jeg føler at bare flere og flere vil ha det, jeg husker når jeg var konfirmant, da var det kanskje 50/50 av hvem som ville ha det og ikke. Nå virker det som om det er noe de aller fleste ønsker seg, eller i det minste planlegger å skaffe seg en eller annen gang. Men, det jeg alltid lurer på- hver 17 mai får jeg flere spørsmål om hvor bunaden min er fra, i år har det vært ekstremt med spørsmål i innboksen. Spør folk fordi de bare lurer og er interessert? Eller har det blitt slik at man bare velger seg den bunaden man synes er fin? For meg representerer fortsatt bunaden hvor du bor, hvor du kommer fra, eventuelt hvor foreldre/familie er fra. Derfor stusser jeg alltid sånn på spørsmålene, kan noen svare meg på det?

Jeg har iallefall bolsøybunad, sydd og brodert av flinkeste mamma! Det gjør den ekstra spesiell for meg, for det ligger så mye omtanke, kjærlighet og hardt arbeid bak. Og sølvet har jeg fått av bestemor❤

Hva er deres tanker omkring bunad? Har dere en selv, om ikke velger dere da ut ifra hva dere synes er pent? Eller hvor dere, eventuelt familie kommer fra?

Liker